Skip to main content

Stemmen | Afregelen | Klank

Van een oude buffetpiano die jarenlang niet werd gestemd tot en met stemmingen in academies, concerten en in de opname studio.

Aanvraag stemming

De juiste techniek en materiaal zorgen steeds opnieuw voor het beste resultaat. U kan bij ons terecht voor een stemming op het gehoor of met een toestel. Contacteer ons gerust via dit formulier en we laten binnenkort uw piano terug klinken op z’n best!

Stemmen

Door onze jarenlange (reeds 20 jaar) ervaring is geen situatie ons vreemd. Het terug in balans brengen van de klanken, ongeacht de staat van het instrument of de werkomstandigheden is onze missie

Afregelen

Het hervormen van de hamerkoppen van een vleugelmechaniek is bepalend voor de uiteindelijke klank van het instrument. De juiste vorm van de hamerkop, naast het soort vilt, de hoeveelheid vilt en de densiteit ervan zijn factoren die van groot belang zijn voor de uiteindelijke klank van de piano. Dit is dan ook standaard werk bij een revisie in het atelier.

Klank

De klank van uw piano is momenteel te hard, scherp, nasaal of eerder dof en weinig gearticuleerd? De klank van elke piano kan flink bijgestuurd worden volgens de wensen van de klant. Intoneren is naast het afregelen en stemmen een heel belangrijk aspect van de pianotechniek. Een mooie klank is tenslotte DE eigenschap waarbij een muziekinstrument zich onderscheid van een piano.